Google Pixel smartphones krijgen AI feature van Samsung Galaxy S24 erbij

News
donderdag, 25 januari 2024 om 14:30
google pixel 8 google pixel 8 pro google pixel watch 2f1696434301
Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Pixel smartphones, om een hoop nieuwe features toe te voegen. Zo komt er ook een feature bij die debuteert op de Samsung Galaxy S24.
Veel techbedrijven zetten de laatste jaren veel in op kunstmatige intelligentie. Google is daar ook één van, met name als het aankomt op smartphones. Zo heeft de techgigant bijvoorbeeld de Magic Eraser toegevoegd met de Google Pixel 6, om in een handomdraai objecten en personen weg te halen van een foto.
Nu krijgen de Pixel smartphones er nog meer AI features bij. Google heeft namelijk een frisse kleur uitgebracht voor de Google Pixel 8 en gelijktijdig een grote update aangekondigd, die op 31 januari moet lanceren.

Welke features komen eraan?

Met de update krijgt de Pixel 8 Circle to Search erbij, die op dezelfde dag debuteert op de Samsung Galaxy S24 en door beide techbedrijven in samenwerking is gemaakt. Met de functie is het mogelijk om meer informatie op te zoeken over objecten, producten en personen door ze te omcirkelen op een foto. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk opzoeken waar een mooie tas te vinden is en hoeveel hij kost.
De thermometer op de Pixel 8 krijgt er ook een extra functie bij. Zo kan hij na de update gebruikt worden om je lichaamstemperatuur op te meten. Daarnaast komen er ook features aan voor oudere Pixel smartphones. De Pixel 6 en nieuwere modellen kunnen namelijk Magic Compose gebruiken, om de stijl van hun berichten te veranderen met behulp van AI. Zo kan je je informele bericht makkelijk aanpassen naar een meer formele stijl.
De update zal vanaf volgende week donderdag uitgerold worden, maar het kan gebeuren dat je de update pas iets later kan downloaden voor je Pixel smartphone.