Google Pixel 8 en 8 Pro onthuld met nieuwe camera features

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 18:00
google pixel 8 google pixel 8 pro google pixel watch 2f1696434301
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Google heeft nu echt officieel de Pixel 8 en Pixel 8 Pro uit de doeken gedaan. De nieuwe smartphone krijgt onder andere een hoop nieuwe camera features.
Vorig jaar was een belangrijk jaar voor Google Pixel smartphones in Nederland. De Pixel 7 en 7 Pro waren namelijk de eerste smartphones in de lijn die officieel werden gelanceerd in ons land. En ook de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro komen naar Nederland toe.
De nieuwe smartphones zijn vandaag onthuld tijdens het Google Pixel event. In tegenstelling tot de vorige Pixel smartphones gaat het uiterlijk van de nieuwe editie niet op de schop, maar intern zijn er wel veel veranderingen. Natuurlijk krijgt de chipset een upgrade naar de Google Tensor G3-chip en Google zal maar liefst zeven jaar lang updates naar de Pixel 8 en Pixel 8 Pro brengen.
De grootste veranderingen vinden plaats in de camera en de software die met foto’s en video’s te maken hebben. De Pixel 8 en 8 Pro krijgen dezelfde groothoekcamera die 21 procent meer licht opvangt in vergelijking met de Pixel 7. De ultragroothoeklens vang daarnaast maar liefst 105 procent meer licht op. De Pixel 8 Pro heeft nog een exclusieve camera, namelijk een telefotocamera met 5x optische zoom.

Foto’s en video’s bewerken met AI

Google zet al een tijdje in op AI en dat is goed te merken aan de software. Je kan namelijk eenvoudig video’s en foto’s aanpassen met de Magic Editor en na de Magic Eraser voor foto’s, komt de optie er ook voor vervelende geluiden in video’s. Zo kan je bijvoorbeeld een ruim op de achtergrond eenvoudig verwijderen.
Na release moet daarnaast ook de Videoboost-technologie komen voor de Google Pixel 8 Pro. Met de technologie krijgen gebruikers videobewerking tot hun beschikking, zoals kleurcorrectie, belichting en stabilisatie. En ook krijgen video’s eindelijk Night Sight!