Google Pixel 8 lijkt nu al gelekt

News
donderdag, 10 november 2022 om 10:30
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
Nadat Google Nederland een aantal jaren in de kou heeft laten staan wat betreft de Google Pixel telefoons is de Pixel 7 eindelijk officieel verkrijgbaar. Deze telefoon ligt nog niet bijzonder lang in de winkel, maar het lijkt erop dat de Pixel 8 alweer op de loer ligt. De eerste details zijn mogelijk ontdekt in code van Google.
Volgens de Duitse site WinFuture (via The Verge) refereert publiek beschikbare code van Google naar twee nieuwe apparaten met de codenamen Husky en Shiba. Beide apparaten zouden gebruik maken van een nieuwe chip die mogelijk de opvolger is van de Tensor G2 SoC, de chip van de Google Pixel 7 telefoons. Daarnaast draaien de telefoons op Android 14.
Het Shiba-apparaat heeft een schermresolutie van 2268 x 1080 wat niet al te veel afwijkt van het scherm van de Pixel 7. Wel heeft Shiba meer RAM dan de Pixel 7. Husky heeft een hogere resolutie dan Shiba met 2268 x 1344, maar heeft een lagere resolutie dan de 3120 x 1440 van de Pixel Pro 7.

Toch geen Pixel 8 op komst?

Dat de betere van de de twee telefoons mindere specs heeft dan de Pixel 7 Pro zou kunnen betekenen dat Shiba en Husky toch geen Pixel 8 telefoons zijn. In dat geval is het mogelijk dat het gaat om testhardware die niet wordt uitgebracht of een Pixel 7A en Pixel 7A XL. Google heeft dit soort tussenmodellen in vorige generaties vaker uitgebracht.
Dat betekent natuurlijk niet dat er geen Pixel 8 lijn komt. De Pixel telefoons zijn dan misschien nog niet lang in Nederland verkrijgbaar, maar ze zijn een succes gebleken voor Google. Wij waren ook erg te spreken over de Pixel 7 en Pixel 7 Pro in de reviews.

Populair Nieuws