‘Google Pixel 8 gaat jarenlang mee’

News
maandag, 25 september 2023 om 14:00
google pixel 8 prof1694181155
De Google Pixel 8 staat op het punt om onthuld te worden. Er is al het één en ander gelekt het uiterlijk en de hardware van de telefoon, maar software is natuurlijk ook belangrijk. Er lijkt goed nieuws te zijn voor wie een telefoon niet graag vervangt.
Af en toe moet je je elektronica vervangen. Bij smartphones is dat helaas vaak relatief snel, omdat de fabrikanten ophouden met de ondersteuning van de software. Maar de Google Pixel 8 zou gelukkig wel lang ondersteund worden.
Leaker Kamila Wojciechowska meldt namelijk samen met 91mobiles dat de Google Pixel 8 maar liefst 7 jaar lang updates krijgt. Dat is een volle twee jaar langer dan de Google Pixel 7. Wie voorzichtig omgaat met een smartphone en niet altijd de nieuwste hoeft te hebben, kan dus een poosje toe met de Pixel 8.

Google Pixel 8 updates voornamelijk voor beveiliging

Het is helaas niet duidelijk hoe lang de telefoon volledige Android updates krijgt. Meestal krijgt een telefoon maar een paar nieuwe versies van Android, waarna de rest van de updates alleen voor de beveiliging zijn. De Google Pixel 7 krijgt bijvoorbeeld 5 jaar lang updates, maar in de laatste twee wordt Android zelf niet meer geüpdatet.
Zekerheid over hoe lang Google de Pixel 8 gaat ondersteunen laat gelukkig niet lang meer op zich wachten. De telefoon wordt over een ruime week onthuld, namelijk op 4 oktober. De specs zijn al gelekt en ook 91mobiles meldt nu hetzelfde.

Populair Nieuws

Laatste Reacties