Google Meet gaat automatisch helderheid aanpassen

News
zaterdag, 25 september 2021 om 11:00
google meetf1587666555
Google Meet maakt het binnenkort gemakkelijker om al je collega's of vrienden beter te zien tijdens videogesprekken. De webversie van de app kan achterhalen wanneer iemand onderbelicht is door slechte verlichting. Google Meet zal dan de helderheid verhogen en dit zal helpen met de zichtbaarheid van de gebruikers van de app.
Google bracht deze functie genaamd low-light-modus al ruim een jaar geleden uit voor de iOS- en Android-versies van Google Meet, maar de functie was nog niet beschikbaar voor andere apparaten. De functie wordt bijvoorbeeld ingezet als iemand een raam achter zich heeft, waardoor een gezicht in de video niet goed zichtbaar is.
Google is al begonnen met het uitrollen van de functie, maar dat gebeurt geleidelijk. Gebruikers die het niet zien zitten dat het programma automatisch de helderheid aanpast, kunnen de functie gemakkelijk weer uitschakelen.
De functie is beschikbaar voor alle basis- en zakelijke gebruikers van Workspace en G Suite. Google brengt de functie vanaf 20 september uit voor Rapid Release-domeinen en vanaf 4 oktober voor Scheduled Release-domeinen. Het kan wel vijftien dagen duren voordat alle gebruikers de functie krijgen te zien in de videobeldienst.

Google Meet

Nadat Google in februari 2017 stilletjes een iOS-app op uitnodiging had uitgebracht, lanceerde Google Meet officieel in maart 2017. De service is gelanceerd als een toepassing voor videoconferenties, voor maximaal 30 deelnemers en staat bekend als een bedrijfsvriendelijke versie van Hangouts. Het is gelanceerd met de web-, Andriod- en iOS-applicatie.