Netflix koopt catalogus Roald Dahl

News
zaterdag, 25 september 2021 om 12:00
tv 5571609 1920f1632300320
Netflix is in gesprek om de werken van de overleden Britse romanschrijver Roald Dahl te kopen, dit is mogelijk een catalogus die wereldwijd meer dan 200 miljoen exemplaren heeft verkocht, waaronder The Gremlins, Matilda en The Big Friendly Giant.
De deal zou binnen enkele dagen aangekondigd kunnen worden. Gehele overnames komen weinig voor bij Netflix. Het bedrijf heeft er de afgelopen tien jaar minder dan tien overgenomen, en dit zou de grootste zijn. Volgens bronnen van Bloomberg staat het bedrijf nu toch in de startblokken om de volledige catalogus van Roald Dahl over te nemen.
Netflix had al in 2018 een driejarige overeenkomst met Roald Dahl Story Co. De streamingsdienst zou drie jaar lang animatieseries maken over de kinderboeken van de bekende schrijver. De deal werd toen geschat tussen de vijfhonderd miljoen en een miljard dollar.

Films en series

Met de rechten zou Netflix veel films en series op basis van de populaire kinderboeken kunnen maken. Netflix heeft al een musical in ontwikkeling op basis van het boek 'Matilda' en werkt aan projecten op basis van de Charlie and the Chocolate Factory boeken. Veel van de boeken zijn al eens eerder in de filmwereld terechtgekomen, waaronder James and the Giant Peach en The BFG.

Populair Nieuws

Laatste Reacties