Google gaat door met cloud gaming via Chromebooks

News
dinsdag, 11 oktober 2022 om 17:30
lenovo gaming chromebookf1665501214
Als je een laptop wil om op te gamen zullen de meeste mensen Windows aanraden. De meeste games worden namelijk voor dat besturingssysteem ontwikkeld. Maar als het aan Google ligt wordt de Chromebook ook een optie voor gamers.
Google heeft een aantal nieuwe Chromebooks aangekondigd die bedoeld zijn voor gaming. Maar dat wil niet zeggen dat je Steam erop kunt zetten en de Chromebook vervolgens kunt gebruiken als iedere andere gaming laptop. Google gaat namelijk voor de game streaming aanpak.
De nieuwe Chromebooks, gemaakt door Lenovo, Asus en en Acer, zijn geoptimaliseerd voor Xbox Cloud Gaming, GeForce Now en Amazon Luna. Deze laatste dienst is in Nederland nog niet beschikbaar, maar de andere twee wel. De Chromebooks gebruiken krachtigere processoren dan de meeste Chromebooks en krijgen 120Hz schermen, Wi-Fi 6 of 6E en een anti-ghosting toetsenbord.
Ondanks deze krachtigere hardware blijven de Chromebooks wel geodkoop vergeleken met andere laptops. De laptops kosten tussen de 399 en 799 dollar. Ze zijn beschikbaar vanaf 22 oktober.

Google gaat na Stadia door met cloud gaming

De aankondiging van deze cloud gaming chromebooks komt vrij snel na het nieuws dat Google Stadia er mee stopt. Die dienst had veel minder gebruikers dan Google had gehoopt, maar toch gaf het bedrijf eerder al aan zich bezig te blijven houden met cloud gaming. Chromebooks voor de cloud lijken die belofte voorlopig waar te maken.