Blijft Google Stadia toch nog bruikbaar?

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 12:00
stadiaf1635334003
In januari worden we een game-platform armer. Google Stadia stopt er namelijk mee. Het zou alleen zomaar kunnen dat er toch nog iets blijft bestaan van de dienst.
Hoewel je Google Stadia games kon spelen met de meeste bluetooth controllers, had Google ook een eigen controller voor het platform. Deze maakt direct verbinding met de Stadia-servers om de input lag bij het spelen zo klein mogelijk te houden. Hoewel dat geen bluetooth verbinding is, heeft de controller wel bluetooth functionaliteit.
Deze is alleen niet vrij toegankelijk: Google heeft hem alleen beschikbaar gemaakt voor setup doeleinden bij Stadia hardware. Maar sinds de aankondiging dat Stadia gaat stoppen, vragen veel fans dat Google de bluetooth functionaliteit volledig beschikbaar te maken. Zo zou de controller ook na het sluiten van Stadia nuttig blijven.

Wordt de bluetooth van de Stadia Controller vrijgegeven?

Het is momenteel niet bekend of Google gehoor kan of gaat geven aan de verzoeken voor volledige bluetooth functionaliteit. Een Reddit-gebruiker postte een e-mail van een klantenservice-medewerker waarin aangegeven werd dat het verzoek doorgegeven zou worden aan het Stadia team. Google is dus op de hoogte van de wens dat de Stadia controller een bluetooth controller wordt.
Op het moment kun je de controller op andere platforms zoals smartphones en PC gebruiken via een USB-C verbinding. Bluetooth is bij het gamen alleen vaak comfortabeler, dus gebruikers die vrezen dat de controller vroegtijdig bij het afval belandt zien graag bluetooth functionaliteit. Het is afwachten of Google een dergelijke update door kan en gaat voeren.

Populair Nieuws