Starfield kwam nog lang niet uit als er ook een PS5 release was

News
maandag, 26 juni 2023 om 10:30
2023 05 11 starfield combatef1687766809
We moeten nog een paar maandjes geduld hebben voor de lancering van Starfield. Maar als de game ook een PS5 release had gehad, dan zou de game nog lang niet zijn uitgekomen volgens Bethesda-topman Pete Hines.
Bethesda werkt al een lange tijd aan Starfield, de nieuwe open-wereld sciencefiction RPG. Oorspronkelijk zou de game uitkomen op meerdere platformen, maar toen Microsoft ontwikkelaar Bethesda overnam aan het begin van 2020, is de keuze gemaakt om Starfield alleen naar PC en Xbox Series X te brengen.
Het lange wachten op de game is bijna voorbij, aangezien de release gepland staat voor 6 september, nadat de datum vorig jaar is uitgesteld. Maar volgens Pete Hines, de senior vice president of global marketing & communications bij Bethesda, zou de release nog veel langer op zich laten wachten als de game ook voor de PS5 had moeten uitkomen. Dat heeft de topman gezegd tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC, zo meldt Derek Strickland.

“Naar mijn mening, nee, Starfield zou niet uitkomen in negen weken als we een compleet ander platform moesten ondersteunen. Focussen op minder platformen is een groot voordeel geweest voor het team. Meer platformen betekent dat het langer duurt, het kost meer. Het is gewoon een veel groter risico.”

Meer Bethesda exclusives

Starfield is niet de enige game onder de paraplu van Bethesda die exclusief is gemaakt. MachineGames, de Wolfenstein-ontwikkelaar die onderdeel is van de uitgeeftak van Bethesda, werkt namelijk aan een nieuwe Indiana Jones game. Uit de rechtszaak is nu gebleken dat ook die game alleen uit zal komen op de Xbox consoles en PC.