Google Bard nu eindelijk in Nederland

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 9:00
google bard aif1683891823
AI-chatbots zijn sinds eind vorig jaar enorm populair en veel bedrijven hebben er dan ook één. Meestal is Europa alleen niet de eerste markt waar zo’n bot lanceert. Na enige wachttijd is Google Bard nu eindelijk in Nederland beschikbaar.
Als antwoord op ChatGPT kwam Google enkele maanden geleden met de chatbot Bard. Net als ChatGPT kan die antwoord geven op je vragen of je helpen met het schrijven van teksten. Tot dusver was de bot alleen nog niet in de EU beschikbaar, omdat Google eerst goed moest nagaan of de bot zich aan de Europese privacy-regels hield.
Maar nu is het zover: je kunt Bard gebruiken vanuit Nederland. Ook is er meteen de optie om de bot in het Nederlands te gebruiken. Niet alle antwoorden die de bot je geeft kloppen helemaal, iets waar Google zich van bewust is en ook voor waarschuwt. Er is een knop om snel iets te Googelen als je een antwoord van de bot nog even wil controleren.
Gesprekken die je voert met de bot kunnen overigens naar Google-medewerkers gestuurd worden. Op die manier kan de bot nog verder verbeterd worden. Het advies is dan ook om geen gevoelige informatie te delen in je vragen aan Bard.

Nog niet alle Google Bard features in het Nederlands

Hoewel je Bard dus in het Nederlands kunt gebruiken, zijn niet alle features van de bot daadwerkelijk beschikbaar in het Nederlands. In het Engels kun je Bard bijvoorbeeld antwoorden laten herschrijven in verschillende stijlen, maar dat is voor de Nederlandse taal nog niet beschikbaar. Bard kan wel voorlezen, ook in het Nederlands, voor als je slechte ogen hebt of wil weten hoe je iets uitspreekt.