‘Goedkope Apple Watch voor kinderen op komst’

News
maandag, 05 september 2022 om 16:30
apple watch 1682821f1620117239
Naar verwachting presenteert Apple woensdag een nieuwe generatie van de Apple Watch. Daarbij hoort volgens geruchten ook een steviger model voor sporters. Volgens The New York Times komt er daarnaast nog een nieuwe Apple Watch, namelijk een goedkope voor kinderen.
Ouders zien steeds meer het nut in van een smartwatch voor hun kinderen. Daar zou Apple op willen inspelen met een goedkopere Watch voor die doelgroep, zo beweren bronnen van The New York Times. Opvallend is dat deze nieuwe Watch al bij het eerstvolgende Apple Event onthuld zou worden.
Deze nieuwe Apple Watch zou goedkoper worden dan de Apple Watch SE. Verder is er niet veel over bekend. De nieuwe Watch zou vooral moeten concurreren met Garmin en Fitbit, die al wearables maken voor kinderen.
Er zijn wat hints naar het bestaan van deze Apple Watch voor kinderen in de code van iOS 14. Daarin is een Kids Mode gevonden die verandert hoe de activiteitenringen worden weergegeven. Ook is er een mogelijkheid om je Smartwatch zo in te stellen dat een kind er makkelijker mee om kan gaan. Beide functies werken natuurlijk ook op een smartwatch die niet speciaal voor kinderen is.

Wanneer wordt de nieuwe Apple Watch onthuld?

Apple heeft een evenement op de planning staan voor 7 september om 19.00 uur Nederlandse tijd. Daar worden de nieuwe iPhones, AirPods Pro en Apple Watches verwacht. We weten dus snel genoeg of Apple een speciale Watch voor kinderen maakt.