God of War Ragnarok schrijft PlayStation geschiedenis

News
donderdag, 24 november 2022 om 14:30
god of war ragnarokf1631221018
De verwachtingen voor God of War Ragnarok waren hoog en gelukkig wist de game ze waar te maken. Het is dan misschien ook geen wonder dat het nieuwe avontuur van Kratos en Atreus een commercieel succes is. Maar het blijkt dat de game zelfs PlayStation geschiedenis schrijft.
In de eerste vijf dagen na release zijn er maar liefst 5 miljoen exemplaren van God of War Ragnarok verkocht. Dat is op zichzelf al een indrukwekkend getal, maar er worden ook nog eens een aantal records gebroken. Geen andere God of War game verkocht ooit zo snel zoveel exemplaren.
Het grootste record is dat dit de snelstverkopende first-party PlayStation game ooit is. Dat de game op zowel PS4 als PS5 uitkwam zal daar ongetwijfeld bij hebben geholpen. Maar tegelijkertijd moet gezegd worden dat al meerdere andere titels dit voordeel hebben gehad, dus God of War Ragnarok zet hier wel degelijk een prestatie neer.

God of War Ragnarok één van vele game-hits

Het lijkt een goed najaar te zijn voor game-verkoop. God of War Ragnarok is namelijk niet de enige game die records neerzet. Zo is ook Call of Duty Modern Warfare 2 een ongekend succes gebleken. Die game zou zelfs de grootste entertainment lancering van het hele jaar zijn.
Ook Nintendo beleeft een flink succes. Pokémon Scarlet en Violet zijn binnen drie dagen 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee zijn het de snelst verkochte Nintendo-games aller tijden