God of War Ragnarok gameplay toont nieuwe realm

News
woensdag, 07 september 2022 om 10:00
god of war ragnarokf1631221018
We moeten nog even geduld hebben totdat God of War Ragnarok verschijnt. Maar langzamerhand krijgen we wat meer te zien van de game. Zo onthult een nieuwe video (via GameInformer) de realm Svartalfheim.
God of War put sinds de vorige game gretig uit de Noorse mythologie. Daarbij moeten de negen realms natuurlijk ook voorbijkomen. Maar in God of War (2018) kon je er maar zes daadwerkelijk bezoeken.
God of War Ragnarok brengt daar verandering in door spelers ook naar Asgard, Vanaheim en Svartalfheim te laten gaan. Die laatste realm, het rijk van de dwergen, is nu getoond in een nieuwe video. Daaruit moet ook blijken wat de ontwikkelaars zoal anders doen in deze game vergeleken met God of War (2018).
Lead level designer James Riding geeft bijvoorbeeld aan dat er meer afwisseling en verticaliteit is opgezocht de levels van God of War Ragnarok. Ook geeft hij aan dat Svartalfheim erg bewoond moet voelen. In de vorige game was er vaak niemand te zien behalve Kratos en Atreus, iets wat in Ragnarok heel anders moet zijn.

Wanneer is de release van God of War Ragnarok?

Wie Svartalfheim zelf wil ontdekken moet nog even wachten. God of War Ragnarok verschijnt namelijk op 9 november voor zowel PS4 als PS5. Er zijn verschillende edities beschikbaar, maar helaas zijn de Collector's Edition en Jotnar Edition vrijwel overal uitverkocht. Van eventuele voorraad houden we je hier op de hoogte.