Netflix heeft meer dan 50 games in ontwikkeling

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 15:30
netflix tvf1672401228
Netflix is een van de grote namen op streaminggebied, maar het bedrijf wil met games nog meer mensen trekken. De dienst zet er in ieder geval vol op in, want Netflix heeft meer dan 50 games in ontwikkeling!
In een investeerders update heeft Netflix vandaag bekendgemaakt dat het aan maar liefst 55 nieuwe games werkt voor het streamingplatform. Onder die spellen vallen ook een aantal titels die gebaseerd zijn op bestaande Netflix franchises, al wil het bedrijf nog niet onthullen welke series dat precies zijn. Ook zegt het bedrijf niet voor welke platformen de spellen uit moeten komen.
Dat kan erop duiden dat Netflix verder kijkt dan alleen mobiele games, waaruit het huidige aanbod momenteel bestaat. Een deel van de strategie is dat abonnees langer aan de dienst gekoppeld blijven dankzij de aangeboden gamebibliotheek. Het bedrijf geeft aan dat eerste cijfers laten zien dat het huidige gameaanbod er nu al voor zorgt dat sommige gebruikers langer geabonneerd blijven. Netflix wil op lange termijn blijven investeren om dat gedrag verder te stimuleren.

Netflix blijft nieuwe games toevoegen aan zijn dienst

De huidige selectie met games die Netflix momenteel aanbiedt is zeker al het benoemen waard. Onder andere titels als Into the Breach en Before Your Eyes zijn gratis te downloaden als je een abonnement bij Netflix hebt lopen. Daar moeten op termijn dus nog een flink aantal gloednieuwe titels bijkomen.

Populair Nieuws