Wolfenstein 3 lijkt eindelijk in de maak bij MachineGames

News
donderdag, 01 juni 2023 om 13:00
wolfenstein the new orderf1576616034
Fans wachten al sinds 2017 op een vervolg op Wolfenstein II: The New Colossus. Die tijd lijkt nu eindelijk aangebroken te zijn, want het ziet ernaar uit dat Wolfenstein 3 in de maak is bij MachineGames.
Sinds de reboot van de franchise met Wolfenstein: The New Order, is de FPS-reeks weer helemaal terug. Fans krijgen geen genoeg van de avonturen van B.J. Blazkowicz en zijn strijd tegen de Nazi’s. De spin-off Wolfenstein Youngblood, die samen werd ontwikkeld met Arkane Studios, werd alleen een stuk minder goed ontvangen. Dat kwam mede doordat de nieuwe protagonisten, de tweeling Jessie en Zofia Blazkowicz, een stuk minder charismatisch zijn.
Maar het lijkt er nu op dat Wolfenstein 3 in de maak is bij ontwikkelaar MachineGames, met waarschijnlijk weer B.J. achter de trekker van een geweer. Dat blijkt uit een vacature bij de studio, die te vinden is op de website van ZeniMax Media.
MachineGames is op zoek naar een Senior Animator, die ervaring heeft met ‘AAA games’. Ook moet de animator een passie hebben voor videogames, met name als het aankomt op ‘first-person immersive games’.

Andere opties voor MachineGames?

Wolfenstein 3 is nog niet officieel aangekondigd, maar het lijkt wel de meest logische optie te zijn bij de ontwikkelaar. MachineGames heeft momenteel namelijk officieel één game in ontwikkeling, die niet helemaal aan de eisen lijkt te voldoen.
De andere game is Indiana Jones. Het lijkt niet heel logisch om een iconisch personage als Indiana te ‘verstoppen’ in een First Person Shooter. De kans is zeer aanwezig dat de avonturengame een Third Person Shooter wordt, net zoals Uncharted en Tomb Raider.

Populair Nieuws

Laatste Reacties