God of War-bedenker is geen fan van Kratos in de nieuwe games

News
dinsdag, 19 december 2023 om 11:30
god of war ragnarokf1631221018
De nieuwe God of War-games doen het goed bij het publiek. Ze worden veel geprezen voor zowel de gameplay als het verhaal. Het blijkt alleen dat de bedenker van de franchise het niet eens is met de manier waarop Kratos nu wordt neergezet.
God of War (2018) en God of War Ragnarok laten een nieuwe kant zien van Kratos. Hij is ouder en heeft een zoon, wat de Spartaan heeft veranderd. Volgens God of War-bedenker David Jaffe is Kratos alleen soft geworden, iets wat volgens hem niet past bij het personage.
Een reden dat Kratos is veranderd, is dat de ontwikkelaars, waaronder de huidige regisseur Cory Barlog, zelf ouder waren dan tijdens de originele God of War-trilogie. Maar volgens Jaffe hadden ze een nieuw personage moeten verzinnen om volwassenere thema’s mee uit te diepen. Barlog heeft deze kritiek niet alleen op zijn eigen creatie: dat Steven Spielberg besloot een vader-zoon verhaal te maken met Indiana Jones vindt hij hetzelfde laken en pak.
Cory Barlog is trouwens niet pas bij de zachte reboot uit 2018 aan God of War gaan werken. Hij regisseert de games al sinds God of War 2 en heeft dus ook gewerkt aan games met de jongere, bozere Kratos. Hij lijkt de kritiek van Jaffe ook niet te begrijpen, als een Tweet van Barlog enige indicatie is.

God of War Ragnarok heeft nieuwe DLC

Wie wel fan is van de nieuwe Kratos heeft sinds kort weer meer om te spelen. God of War Ragnarok heeft onlangs namelijk een gratis DLC gekregen, genaamd Valhalla. Daarin kun je als Kratos een reeks pittige gevechten aangaan.