Rol van Anakin Skywalker in Star Wars was bijna naar een andere acteur gegaan

News
dinsdag, 19 december 2023 om 12:00
Hayden Christensen is vandaag de dag bij vrijwel iedereen bekend als Anakin Skywalker. Maar de grote rol in Star Wars was bijna naar een andere acteur gegaan, namelijk niemand minder dan Charlie Hunnam.
De Star Wars prequels zijn bij veel fans geliefd, al worden er wel geregeld vraagtekens gezet bij het acteerwerk. Met name Hayden Christensen en Natalie Portman hebben veel kritiek gekregen, omdat er geen chemie tussen de twee acteurs op het witte doek was. Sinds de release van de films is de schuld daarvan meer bij regisseur George Lucas en het script gelegd en is Christensen door veel fans weer omarmd.
Maar de acteur was bijna niet degene geweest die in de schoenen stapte van Anakin Skywalker. In gesprek met Entertainment Tonight laat Charlie Hunnam weten dat hij ook door Lucas werd overwogen om de rol te spelen. Hij werd zelfs uitgenodigd voor een gesprek met de regisseur.

“Ik kwam op het punt dat ik George Lucas ontmoette. Ik denk niet dat hij veel acteurs ontmoet. Ik denk dat er waarschijnlijk twee, misschien drie acteurs waren die ze overwogen. Ik herinner me er niet veel meer van. Ik herinner me dat ik nerveus was, ik was een beetje ongemakkelijk en ik herinner me dat ik naar buiten liep en dacht: 'Nou, die rol krijg ik zeker niet.' En ik had gelijk.”

Een andere carriere

Het is de vraag hoe anders de carrières van Christensen en Hunnam waren verlopen als laatstgenoemde de rol van Anakin had gekregen. Sinds de Star Wars prequel heeft Christensen niet meer veel grote rollen gehad, buiten het Star Wars-universum om. Hunnam had zijn grote doorbraak met Sons of Anarchy en is sindsdien een vrij gewilde acteur geworden in Hollywood. Zo heeft hij een rol in het vorige week verschenen Rebel Moon.