God of War-acteur wil de jongere Kratos niet inspreken

News
donderdag, 28 december 2023 om 13:30
god of war ragnarokf1671538295
Sinds 2018 zien we in God of War-games een wat oudere Kratos, gespeeld door Christopher Judge. Maar Kratos werd in eerdere games niet door Judge gespeeld. Deze jongere versie van het personage wil Judge nooit spelen uit respect voor de originele acteur.
Let op: Dit bericht bevat spoilers voor God of War Ragnarok Valhalla
In de nieuwe God of War Ragnarok Valhalla DLC komt Kratos oog in oog met zijn verleden. Uiteindelijk komt er zelfs een jongere versie van de spartaan in beeld. Die zegt alleen geen woord en dat is mogelijk omdat Christopher Judge dat weigerde te doen.
In een interview geeft Judge namelijk aan dat hij een enorm respect heeft voor het werk van Terrence C. Carson, die de stem van Kratos verzorgde in de eerdere God of War-titels. Judge wil daarom niet de stem van Carson imiteren. Judge laat zelfs weten dat hij een klus heeft afgewezen die van hem vroeg dat hij de stem van Carson zou benaderen.
Het is niet duidelijk of die klus de verschijning van een jonge Kratos in de Valhalla DLC was, maar het lijkt goed mogelijk. Overigens heeft het God of War-team nooit eerder gevraagd om een imitatie van Carson. Als dat wel was gebeurd, zou Judge de rol hebben geweigerd, vertelt hij. De vraag om de stem van een ander te benaderen is wat Judge betreft respectloos richting die andere acteur en richting hemzelf.

Jonge Kratos terug op PS5?

Het zou trouwens kunnen dat we op termijn weer meer van de jonge Kratos gaan horen. Er zouden namelijk PS5-remasters in ontwikkeling zijn van de originele God of War-trilogie. Het zal moeten blijken wie daarin de stem van de hoofdpersoon verzorgt. Als het om een relatief eenvoudige remaster gaat, kan het zijn dat de bestaande opnames gewoon gebruikt kunnen worden.