Actiefilm uit de jaren 90 krijgt nu plotseling een vervolg

News
donderdag, 28 december 2023 om 13:00
twisterf1703763358
Fans van de film Twister uit 1996 hebben iets om naar uit te kijken. De actievolle film krijgt namelijk plotseling een ‘vervolg’.
Twister was een grote hit in de jaren 90. De film over een verwoestende tornado en een groep storm chasers (waaronder Helen Hunt, Bill Paxton en Cary Elwes) haalde maar liefst 495 miljoen dollar op in de box office, met een budget van ongeveer 90 miljoen dollar. Maar ondanks het succes is er nooit een vervolg gemaakt.
Daar komt nu alleen verandering in. Acteur Glen Powell heeft namelijk tegenover Vogue onthuld dat er een nieuwe Twister-film onderweg is. Het wordt alleen geen sequel of een prequel, zo laat Powell weten.

“We proberen niet het verhaal van de eerste na te spelen. Het is een volledig origineel verhaal. Er komen geen personages uit de originele film terug, dus het is niet echt een vervolg. Het is gewoon een op zichzelf staand verhaal in de moderne tijd.”

Een snelle release

De productie is ook al ver gevorderd voor een film die nu pas wordt aangekondigd. Volgens Powell is het filmen ‘een paar nachten geleden’ voltooid. De nieuwe film heeft de naam ‘Twisters’ gekregen en Mark L. Smith, die eerder het verhaal voor The Revenant schreef, is verantwoordelijk voor het script. Lee Isaac Chung is de regisseur voor het project.
Naast Powell bestaat de cast voor de film uit onder andere Daisy Edgar-Jones, Anthony Ramos, Maura Tierney en Sasha Lane. Twisters moet in juli 2024 in de bioscopen verschijnen.

Populair Nieuws