Gmail en Google Docs krijgen ook Android 12 achtige make-over

News
zondag, 12 september 2021 om 17:00
android 12 material youf1627485794
Google rolt haar Material You techniek ook uit naar apps zoals Gmail en Google Docs, niet alleen voor Android 12. Dat meldt het bedrijf in haar Workspace Updates.
Google heeft voor Android 12 een functie gemaakt om het uiterlijk van het vernieuwde besturingssysteem te personaliseren. Meer daarover lees je hier. Nu blijkt het dat ze deze techniek ook voor een aantal workspace apps van Google gaat worden gebruikt. Dit doen het bedrijf zodat het uiterlijk van de apps overeen gaat komen met het uiterlijk van je eigen gepersonaliseerde Android 12 systeem. Dit gaat ervoor zorgen dat het allemaal meer één geheel wordt.

Hoe het werkt

De mogelijkheid om het uiterlijk van de apps aan te passen zal als eerst beschikbaar zijn op de Pixel smartphones van Google zelf. Daarvoor moet de telefoon al wel op Android 12 werken. Om nou snel de achtergrond aan te passen hoef je alleen maar het startscherm lang ingedrukt te houden. Je ziet dan een knop waar je op moet drukken om snel bij de instellingen te komen. De apps passen zich vervolgens aan aan de door jou gekozen opties.
De aanpassingen zijn vooral gericht op hoe de apps eruit zien. Er zijn geen aanpassingen gedaan aan hoe de apps werken. Na de update hoeft er dus bijvoorbeeld niet te worden gezocht naar de nieuwe verzendknop. De volgende Workspace apps kunnen al aangepast worden: Gmail, Google Docs, Sheets, Slides en Google Drive. Het plan is dat later dit jaar ook Google Meet en Google Calander worden aangepast.