Let op: PS5 verticaal neerzetten kan voor grote schade zorgen!

News
donderdag, 12 januari 2023 om 13:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PlayStation 5 kan je op twee manieren neerzetten: horizontaal en verticaal. Voor dat laatste krijg je zelfs een speciale standaard. Maar nu zijn er berichten dat je PS5 verticaal neerzetten kan zorgen voor grote schade.
Het is niet altijd even makkelijk om ruimte te vinden voor de PlayStation 5. Het is dan ook met afstand de grootste console die Sony tot op heden heeft gemaakt. Daarom is het handig dat er twee manieren zijn om het apparaat neer te zetten, zodat je meer opties tot je beschikking hebt.
Eén van de redenen waarom de PS5 zo groot is, is omdat alle krachtige hardware gekoeld moet worden. Dat is alleen ook de reden waarom het naar verluidt schadelijk kan zijn om de next-gen console verticaal neer te zetten. Dat claimt een Franse reparatiewinkel op Twitter.

Hoe kan de PS5 beschadigd raken?

In de console zit vloeibaar metaal, dat gebruikt worden om de componenten koel te houden. Door de PS5 verticaal te plaatsen, bestaat alleen de kans dat de liquid metal lekt naar andere onderdelen, waar het niet moet zitten. De kans is vrij klein, en je zal de console waarschijnlijk eerst ruw moeten behandelen, maar wanneer je toch de pech hebt, dan kan het moederbord of de processor beschadigd raken.
Er zijn niet veel zaken waarbij het vloeibare metaal is gaan lekken, dus je hoeft je geen grote zorgen te maken. Het officiële advies van Sony is nog steeds dat je de PlayStation 5 gewoon horizontaal en verticaal kan gebruiken. Heb je alleen de mogelijkheid voor beide opties, dan is het misschien toch handiger om het apparaat horizontaal neer ze zetten. Al is het maar voor je gemoedsrust.