Update - PIN storing geeft problemen bij het shoppen

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 15:41
storingf1623744697
Het lijkt momenteel enigszins problematisch om te winkelen. Er wordt namelijk melding gemaakt van een PIN storing, wat betekent dat het voor veel mensen niet mogelijk is om te betalen.

Update - PIN storing van korte duur

De storing met het PIN systeem lijkt kort maar hevig te zijn geweest. Ongeveer een uur na de eerste meldingen leek er al geen sprake meer te zijn van een storing. Nog eens een uur later is het aantal meldingen weer gezakt naar een normaal niveau. Wie nog iets nodig heeft voor het avondeten, kan het zonder problemen halen.

Oorspronkelijk bericht

Volgens Allestoringen.nl zijn er momenteel problemen met pinnen. De meldingen begonnen rond 15.30 binnen te stromen en schoten snel ruim voorbij de 800. Aangezien het PIN-systeem vrij weinig last van storingen heeft, is dat een behoorlijke piek te noemen.
Er lijkt momenteel nog geen sprake te zijn van een grote en langdurige storing, maar het kan dus zijn dat je vanmiddag niet kan betalen, ook al is je banksaldo in principe toereikend. Dat kan ook hier en daar leiden tot wat ophopingen bij de kassa.
De meeste problemen die gemeld worden zijn ook met de betaalautomaat in de winkel. De geldautomaat wordt nauwelijks gemeld, al hoeft dat niet te betekenen dat die vlekkeloos werkt. Steeds meer mensen betalen hoofdzakelijk met PIN in de winkel, waardoor een storing daar sneller opgemerkt wordt dan bij het opnemen van contant geld.

Hoe kom je een PIN storing door?

Hoewel het er momenteel naar uitziet dat we niet te maken krijgen met een langdurige storing, is het altijd handig om een plan te hebben als er een PIN storing is. Het is handig om bijvoorbeeld contant geld bij je te hebben, al is het maar voor kleine, essentiële boodschappen. Verder is er eigenlijk weinig aan een PIN storing te doen, behalve hopen dat hij snel voorbij is.

Populair Nieuws