Assassin’s Creed Valhalla wint Grammy voor Soundtrack

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 14:30
assassins creed valhallaf1675682383
Componist Stephanie Economou heeft voor de soundtrack van Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok een Grammy Award gewonnen voor Best Scorende Soundtrack for Video Games and Other Interactive Media.

Gamemuziek

Deze award werd tijdens de 65e Grammys editie uitgereikt en was de eerste award ooit voor een videogame. De game Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok versloeg andere games als Aliens: Fireteam Elite, Call of Duty: Vanguard, Marvel’s Guardians of the Galaxy en Old World met het behalen van de Grammy.
Na de Grammy overhandiging gaf Economou een speech: “Ik wil alle mensen erkennen die onvermoeibaar hebben gevochten om deze categorie videogamemuziek tot stand te brengen. Bedankt voor het erkennen en valideren van de kracht van gamemuziek. Dit is echt zo’n eer, bedankt.”

Eerder werden games al genomineerd voor Grammy's

Het is niet de eerste keer dat een videogame is genomineerd voor een Grammy. In 2011 was Baba Yetu van Christopher Tin het eerste nummer dat werd genomineerd en een grammy won. Dit was in de categorie Beste arrangement, instrumenten en zang.
Austin Wintry werd in 2012 genomineerd voor de Grammy van Best Score Soundtrack for Visual Media, ze verloren van Trent Reznor en Atticus Ross aan The Girl with the Dragon Tattoo.
Assassin's Creed Valhalla kwam op 10 november 2020 uit. De game is genomineerd geweest voor: The Game Award for Best Action/Adventure en de BAFTA Awards.
Hieronder is een preview van de main theme van Dawn of Ragnarok met een link naar het volledige album op Spotify.

Populair Nieuws