Gerucht: 'PS5 UI wordt binnenkort onthuld'

  Er is veel te doen rondom de next-gen consoles zoals de PS5. We hebben de console al gezien, maar er zijn nog een paar dingen onbekend zoals de PS5 prijs en releasedatum. Ook de PS5 UI (User Interface) is nog onbekend, maar die wordt volgens een gerucht snel onthuld.

  Sony

  Sony heeft al in juni gemeld dat de PS5 UI snel uit de doeken gedaan zou worden, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Inmiddels is er wel een en ander rondom de console bekend geworden waaronder een heel aantal games en natuurlijk het uiterlijk van de console zelf. Volgens insider Tidux zet Sony binnenkort snel de User Interface van de next-gen console in het rijtje met onthullingen.

  Tidux meldt via een tweet dat er binnenkort nieuwe dev kits verscheept zullen worden naar verschillende partijen. Deze versie van de console zal een 'retail modus' bevatten, die de uiteindelijke interface simuleert. Het risico op lekken is daardoor groot en dus verwacht Tidux dat Sony snel met een aankondiging zal komen rondom de UI.

  Wordt de PS5 UI in augustus onthuld?

  Eerder al meldde Roberto Serrano dat Sony in augustus met nieuwe aankondigingen zal komen rondom de PlayStation 5. Volgens hem zal Sony de komende maand de prijs en releasedatum van de console onthullen. Serrano geeft aan dat er op 6 augustus om 22:00 uur een event gepland staat, waarin Sony dit wil melden. De kans is groot dat, als dit gerucht klopt, ook de UI op dit moment getoond zal worden.

  Sony heeft alleen nog niets officieel aangegeven en de datum die Serrano stelt komt snel dichterbij. Het is op het moment van schrijven nog maar een week tot 6 augustus, dus de kans is behoorlijk klein dat dit daadwerkelijk de datum van de nieuwe aankondigingen is.

  Wij meldden eerder al waar je de PS5 games vast kunt pre-orderen. Daarnaast hebben wij al het belangrijke PS5 nieuws voor je op een rijtje gezet.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.