Football Manager 2021 komt met groot nieuws over release

  Het einde van het voetbalseizoen 2019/2020 zit er zo goed als op. Het voetbal kreeg dit jaar zware klappen te verduren. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werden de meeste grote competities in de wereld stilgelegd. Sommige, waaronder Frankrijk en Nederland, werden met of zonder winnaar stilgelegd. In Engeland, Spanje, Duitsland en Italië gingen ze later in het jaar verder. Laatstgenoemde is op het moment van schrijven nog steeds bezig met voetballen.

  De game-industrie die zich op voetbal richt kwam hierdoor ook met een groot dilemma; moeten wél of juist niet met een nieuwe game komen. EA Sports besloot om ‘gewoon’ met een nieuw spel te komen, namelijk FIFA 21. Konami maakte de beslissing om een update te geven aan PES 2020. Alleen Football Manager bleef hierdoor nog over. Maar nu heeft ook Sports Interactive duidelijkheid gegeven over Football Manager 2021.

  In een blogpost komt studio director Miles Jacobson met het beslissende woord over een nieuwe Football Manager game. Jacobson zegt dat het team achter FM erg stilletjes is geweest over een nieuwe game. Dit alles door de onvoorspelbare tijd van het coronavirus. Gelukkig is het hoge woord er uit. FM21 is onderweg.

  Football Manager 2021 op komst

  Normaal gesproken komt een nieuwe Football Manager-game tegen het einde van oktober uit. Alleen is dat met 21 niet het geval. Jacobson laat weten dat de game iets later uitkomt dan oorspronkelijk was gepland. Hierdoor heeft de studio wel meer tijd om het een verbetering ten opzichte van FM20 te maken.

  Een verbeterde Football Manager

  De studio achter Football Manager meldt dat FM21 uitzonderlijk sterke functies zal hebben. Hiernaast moet Football Manager 2021 op meer platforms en in meer winkels ‘dan ooit tevoren’ beschikbaar wezen. FM20 was te spelen op pc (via Steam), mobiel, Nintendo Switch en Google Stadia. Het is dus mogelijk dat de populaire voetbalsimulator uitkomt op een PlayStation of Xbox console.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.