George Russell baalt: "Zonder Red Bull was dit seizoen geweldig"

News
woensdag, 10 mei 2023 om 9:30
george russell gp azerbeidzjan 2023f1683295075
Het team van Red Bull Racing is momenteel niet te stoppen. George Russell baalt daarvan en stelt dat het seizoen geweldig zou zijn, als het team van Max Verstappen niet zou bestaan.
Drie jaar lang heeft George Russell moeten zwoegen voor puntjes bij het team van Williams, maar in 2022 mocht hij dan eindelijk de overstap maken naar het machtige Mercedes. Maar precies nadat de jonge Brit is overgestapt, is Mercedes ineens niet meer zo sterk als voorheen.
Sinds vorig jaar is Red Bull Racing namelijk het dominante team in de Formule 1 geworden. In 2022 kon Ferrari nog de strijd aangaan met Max Verstappen, maar dit jaar komt er niemand in de buurt van Red Bull. Russell baalt daarvan, helemaal door wat er achter de strijd om de overwinning gaande is. Dat laat de Mercedes-coureur weten tijdens de FIA persconferentie.

“De competitie die we nu hebben met Ferrari en Aston Martin… elke race is het weer erg nipt in de kwalificatie. We zitten erg dicht op elkaar qua snelheid en als dat het gevecht om de overwinning was, dan was het één van de meest geweldige seizoenen in een lange, lange tijd. Het is natuurlijk jammer dat er maar twee auto’s vooraan strijden. Vergeet die twee en kijk de race voor P3.”

Een ontketende Verstappen

Hoewel de twee coureurs van Red Bull Racing de dienst momenteel uitmaken in de Formule 1, leek het er zondag in Miami op dat er maar één iemand meedeed om de winst. Ondanks dat Verstappen vanaf de negende startplaats moest beginnen, was de regerend wereldkampioen uiterst dominant in de race.
Na vijftien rondes had hij al het gat gedicht met teamgenoot Sergio Perez, die vanaf pole position begon, om vervolgens een enorm lange stint op de harde banden te rijden. Zelfs na veertig ronden op hetzelfde rubber wist hij nog snelste racerondes neer te zetten. Verstappen kreeg na de race dan ook wereldwijd veel lof voor zijn prestaties.

Populair Nieuws