Verstappen oogst wereldwijd lof voor inhaalrace in Miami

News
maandag, 08 mei 2023 om 9:30
max verstappen gp miami 2023f1683530538
Max Verstappen moest de GP van Miami beginnen vanaf de negende positie, maar ondanks dat wist hij toch de race te winnen. De Nederlander ontvangt wereldwijd lof voor zijn machtige inhaalrace.
Na de GP van Azerbeidzjan leek Sergio Perez een uitdager te worden voor het wereldkampioenschap. Het was misschien wel de beste race van de Mexicaan voor Red Bull Racing. Maar een week later heeft Max Verstappen meteen antwoord gegeven en een dominante race gereden in Miami.
De Nederlander begon vanaf de negende plaats, maar maakte al snel korte metten met de coureurs voor hem. Toen Verstappen vlak achter Perez zat, vloog zijn teamgenoot de pitstraat in voor een vers setje banden, terwijl de regerend wereldkampioen zijn stint op de harde banden voortzette. Met name op die banden was Verstappen heer en meester en zelfs na veertig ronden wist hij zijn tijden te verbeteren.

Lof voor Verstappen

In de internationale media wordt de wereldkampioen geprezen voor zijn prestaties in Miami. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport noemde het een ‘monsterlijke’ race en een comeback die thuishoort in een sci-fi-film. Volgens het Italiaanse medium was het dan ook één van Verstappens beste races aller tijden.
Ook in Duitsland zaait de Nederlander lof. Bild noemde het een ‘spectaculaire inhaalrace’ en genoot van een aantal ‘adembenemende inhaalacties’ van Verstappen. Het Spaanse Marca stelt dat Verstappen zijn rivalen ‘heeft vermorzeld’.