George Lucas had één zorg over Baby Yoda

News
donderdag, 17 februari 2022 om 16:30
mandalorian baby yoda the childf1603460072
Sinds hij debuteerde in The Mandalorian heeft Grogu, vaak beter bekend als Baby Yoda, de harten van veel fans veroverd. Ook Star Wars-bedenker George Lucas heeft geen problemen met het kleintje. Toch had hij één grote zorg rondom het personage.
George Lucas hield zich nooit erg bezig met wat er buiten zijn eigen projecten in het Star Wars-universum gebeurde. Na de overname door Disney is zijn rol in de franchise nog kleiner. Toch horen we af en toe wat hij van nieuwere projecten vindt.
In het recent verschenen boek The Art of the Mandalorian: Season 2 vertelt Dave Filoni, uitvoerend producent en regisseur van The Mandalorian, over een gesprek dat hij met Lucas voerde over ‘Baby Yoda’. Volgens Filoni had Lucas één belangrijke kanttekening bij het personage. Grogu moest namelijk voldoende training krijgen.
Dat gebeurde uiteindelijk ook. Aan het einde van seizoen 2 van The Mandalorian vertrok Grogu om meer te trainen in de Force. In The Book of Boba Fett zagen we een deel van die training. Of het voldoende was voor George Lucas zullen we waarschijnlijk niet snel weten, maar we hebben Grogu ongeveer dezelfde dingen zien doen die Luke Skywalker deed toen hij trainde in de originele Star Wars-trilogie.

Wanneer zien we Baby Yoda weer?

The Book of Boba Fett is inmiddels afgelopen, dus onze portie Grogu is voorlopig op. Gelukkig lijkt het alsof we dit jaar nog meer krijgen. Seizoen 3 van The Mandalorian zou namelijk eind 2022 kunnen verschijnen.