PC-versie Ratchet & Clank Rift Apart aangekondigd door Sony

News
woensdag, 31 mei 2023 om 10:30
ratchet and clank rift apartf1622473934
PC-spelers kunnen weer uitkijken naar een nieuwe PlayStation release. Sony heeft namelijk een PC-versie van Ratchet & Clank Rift Apart aangekondigd.
Vorige week kwam de bekende leaker The Snitch met het bericht dat Sony nog meerdere aankondigingen van games klaar heeft staan en ook nog een nieuwe PC-port. Dat laatste blijkt nu in ieder geval waar te zijn. Via het PlayStation Blog heeft Sony namelijk officieel de PC-versie van Ratchet & Clank Rift Apart aangekondigd.
De port wordt op de rekening genomen van ontwikkelaar Nixxes Software, die samenwerkt met Insomniac Games. De Nederlandse studio was eerder ook al verantwoordelijk voor de geslaagde ports van Horizon Zero Dawn en Marvel’s Spider-Man Remastered, dus de verwachting is dat Sony weer een succes erbij kan schrijven na het debacle met The Last of Us Part 1.
We hoeven ook niet lang te wachten op de release van de PC-versie van Rift Apart. De release staat namelijk gepland voor 26 juli op Steam en de Epic Games Store.

PC-features voor Rift Apart

Nixxes Software heeft ook al een paar nieuwe features onthuld voor de port van Ratchet & Clank Rift Apart. Zo zal de game ray-traced reflections gaan krijgen, met meerdere gradaties om uit te kiezen. Ook zijn er nieuwe ray-traced shadows toegevoegd voor gebieden in de buitenlucht.
De port krijgt daarnaast ondersteuning voor verschillende ultrawide-formaten, zodat je de game op elke monitor kan spelen. Net zoals andere PC-ports van Sony is er ook ondersteuning voor Nvidia DLSS 3 en AMD FSR 2.
De vraag is nog wel hoe Rift Apart zal draaien op PC’s zonder SSD. De nieuwste Ratchet & Clank game laat spelers namelijk portalen naar andere dimensies openen zonder laadtijden, wat volgens Sony alleen mogelijk was dankzij de geavanceerde SSD in de PlayStation 5.