Het geheim van de grote PS5 Easter Egg onthuld

News
dinsdag, 09 februari 2021 om 15:30
dualsense sidef1586356810
Op de PS5 en de DualSense controller van de felbegeerde console zijn allemaal kleine Playstation icoontjes geplaatst. Nu weten we eindelijk hoe die Easter Egg door Sony ontwikkeld is.
Gamers die gelukkig genoeg zijn geweest om een PS5 te bemachtigen hebben het misschien al gezien: Sony heeft een Easter Egg op zowel de console als de DualSense controller geplaatst. Op de controller en console kan je allerlei kleine Playstation icoontjes vinden. Je kent ze wel, het rondje, kruisje, driehoekje en vierkantje die je natuurlijk ook gewoon als knoppen op de controller hebt.
Op een DualSense controller zitten al 40000 van deze icoontjes, laat staan hoeveel er zitten op de daadwerkelijke PS5. Het is een gigantische Easter Egg van Sony en het was blijkbaar ook een flinke klus om dit allemaal te produceren. Het hele design van de icoontjes is namelijk eerst met de hand volledig geschetst, daarom voelt het patroon ook een beetje chaotisch en zit het door elkaar heen.
dualsense detailf1586290483

Nuttige Easter Egg

Voordat je denkt dat dit volstrekt nutteloos is en je afvraagt waarom Sony hier tijd aan verspilt terwijl ze beter meer PS5's kunnen produceren, de Easter Egg heeft wel degelijk een nut voor de PS5 controller. Het patroon op de achterkant zorgt er namelijk voor dat de controller wat steviger in je hand ligt. Zie het maar als een soort van anti-slip methode op de achterkant van je DualSense controller. Het patroon vervolgens op de PS5 zelf verwerken kostte geen extra moeite.
De ontwerpen waren al ver voor het productieproces afgerond zodat het volop geproduceerd kon worden zodra de tijd voor productie daar eindelijk was. Het is een redelijk ingewikkeld, maar snel proces waardoor het Easter Egg patroon verschijnt op de PS5 controller. Het patroon is namelijk al met een laser in de vormbakken geprint, hierdoor hoeft Sony alleen maar het plastic erin te gieten en komt het patroon vanzelf tevoorschijn op de controller en console. Misschien is deze Easter Egg van de PS5 wel de echte reden dat Sony de console verkoopt met verlies.