Geen zorgen voor Red Bull Racing: "De toekomst staat vast"

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 12:00
christian horner gp verenigde staten 2022f1666691364
Red Bull Racing werd afgelopen weekend opgeschrikt door het nieuws dat eigenaar en oprichter Dietrich Mateschitz is overleden. Volgens teambaas Christian Horner zijn er alleen geen zorgen over de toekomst van het team.
Toen het team van Jaguar in 2005 werd overgenomen door Red Bull, werd het nieuws met veel scepsis ontvangen. Wat wil een energiedrankjesfabrikant immers doen tussen alle gevestigde namen in de autosport? Maar al snel heeft Red Bull Racing zich bewezen als één van de topteams in de Formule 1, helemaal toen het team samen met Sebastian Vettel vier titels op rij won.
De man die zorgde voor de komst van Red Bull Racing in de Formule 1 en de geldschieter, Dieter Mateschitz, is alleen helaas overleden afgelopen weekend. Dat zet natuurlijk twijfels bij de toekomst van het team, maar volgens Christian Horner zijn er geen zorgen voor Red Bull Racing. Dat laat hij weten in gesprek met Motorsport.com.

“De toekomst staat vast. Er ligt dankzij hem (Mateschitz, red.) een hele sterke fundering voor de toekomst. In 2026 staat Red Bull op eigen benen als motorfabrikant, dat was tot nu tot het ontbrekende puzzelstuk.”

Red Bull Racing helemaal onafhankelijk

Volgens Horner was het de visie van Mateschitz om het team compleet onafhankelijk te maken. In het verleden lag het succes van Red Bull Racing namelijk in handen van de motorfabrikant, wat voor veel frictie zorgde met Renault. Uiteindelijk besloot het team om in zee te gaan met Honda, wat in 2021 en 2022 tot twee kampioenschap voor Max Verstappen heeft geleid.
In 2026 legt Red Bull het lot dus helemaal in eigen handen. Hoewel de motor momenteel al volgens de papieren een product is van Red Bull Powertrains, is het in praktijk een Honda-motor. Vanaf 2026 gaan er nieuwe motorregels in en zal de krachtbron helemaal zelf gemaakt worden door Red Bull.