'Geen wapenwedloop tussen Sony en Microsoft'

News
dinsdag, 29 juni 2021 om 17:00
returnal ps5f1609859353
Sony en Microsoft lijken in een soort wapenwedloop beland te zijn met hoeveel studio's beide giganten opkopen. Toch verzekert PlayStation Studios-baas Herman Hulst ons dat er geen sprake is van een wapenwedloop en dat Sony nog steeds heel selectief is.
Wie inmiddels dacht dat we in een koude oorlog-variant van de console wars waren beland, heeft het volgens de grote baas van PlayStation Studios, Herman Hulst, toch een beetje mis. In een interview met het Britse GQ weet Hulst namelijk te melden dat er helemaal geen sprake is van een zogeheten wapenwedloop tussen Sony en Microsoft. Volgens Hulst is Sony net zo selectief als altijd als het aankomt op welke studio's onderdeel uit mogen maken van de PlayStation Studios familie.
Hulst benadrukt dat Sony keuzes maakt die gebaseerd zijn op de creatieve visie en ambitie van een bepaalde studio. Het interview met Hulst komt natuurlijk met de aankondiging dat Housemarque, de maker van Returnal en Resogun, onderdeel is geworden van PlayStation Studios. De Finse studio voldeed dus duidelijk aan de voorwaarden om onderdeel te worden van PlayStation Studios.
xbox series x ps5f1616415450

Wapenwedloop tussen Sony en Microsoft

Toch valt er nog wel wat te zeggen voor een wapenwedloop tussen Sony en Microsoft. Laatstgenoemde heeft namelijk eerder dit jaar een overname met Bethesda officieel gemaakt, wat er al toe geleid heeft dat de toekomstige game Starfield een Xbox-exclusive wordt. Microsoft heeft een kleine 7,5 miljard betaald voor die overname en er gaan nog zat geruchten dat de Amerikaanse techgigant op zoek is naar meer aankopen. Aangezien Sony ook BluePoint Games binnen gehengeld lijkt te hebben, wil Microsoft misschien toch kijken voor een extra aankoop om de wapenwedloop door te zetten.

Populair Nieuws