Tallon Griekspoor zet mijlpaal neer en mag naar Wimbledon

News
woensdag, 28 juni 2023 om 17:30
tennis 2891306f1656410103
Tallon Griekspoor is de laatste tijd goed bezig. Zo goed zelfs dat de Nederlandse tennisser een nieuwe mijlpaal heeft bereikt en een geplaatste status krijgt voor Wimbledon.
Eerder deze maand heeft Tallon Griekspoor het toernooi van Rosmalen gewonnen, hetzelfde toernooi waarmee een jaar eerder Tim van Rijthoven zichzelf op de kaart zette. Met de overwinning is Griekspoor de beste Nederlandse tennisser van het moment en hij behaalde de top 30 op de ATP-ranglijst.
Die positie is belangrijk, aangezien de eerste dertig tennissers zich automatisch plaatsen voor een Grand Slam-toernooi. Momenteel is Griekspoor net een plaatsje gezakt op de ranglijst naar nummer 31, maar omdat de Rus Karen Khachanov en de Spanjaard Pablo Carreno Busta zich hebben afgemeld, krijgt de Nederlander een geplaatste status voor Wimbledon.

Welke voordelen krijgt Griekspoor?

Dat betekent niet alleen dat Griekspoor zich niet hoeft te kwalificeren voor het prestigieuze toernooi, het betekent ook dat hij een speler uit de top vier kan tegenkomen als hij behoort tot de laatste 32 spelers. Daarmee is het op papier makkelijker voor Griekspoor om de latere rondes te bereiken.
Momenteel vinden de kwalificatierondes voor Wimbledon plaats. Gijs Brouwer heeft daarvoor gewonnen van zijn Oostenrijkse opponent Jurij Rodionov, terwijl Jesper de Jong het op het moment van schrijven moeilijk heeft tegen de Amerikaan Aleksandar Kovacevic. Het daadwerkelijke toernooi van Wimbledon gaat van start op maandag 3 juli.