Gebrek aan nieuwe content bij Disney+ levert kritiek op

News
dinsdag, 16 juni 2020 om 12:00
10 beste disney actie series op disney nederland knokken met dit aanbod 154626 3f1592292243
Disney+ krijgt steeds meer kritiek over zich heen dat er een gebrek aan content is op de streamingdienst. Op social media wordt er flink geklaagd en steeds meer mensen zeggen hun abonnement op.
Eens in de zoveel tijd komt er een nieuwe film of serie op Disney+, maar het aanbod valt steeds meer tegen bij de mensen die een abonnement hebben op de streamingdienst. In vergelijking met Netflix biedt Disney+ veel minder nieuwe content aan. Normaal horen er ook veel meer originals te komen op Disney+, maar omdat de productie van veel originals stil is komen te liggen is dat voorlopig niet het geval. Door het coronavirus kunnen de opnames van de Disney+ originals niet doorgaan en wordt het uitgesteld totdat het weer verantwoord is om verder te gaan met opnames.
Netflix daarentegen werkt maanden vooruit met films en series die ze publiceren om haar streamingdienst. Bijna elke maand biedt Netflix nieuwe content aan van nieuwe films en series van vele bedrijven. De streamingdienst van Disney kan niet concurren met die aanwas van nieuwe content. Steeds meer mensen zeggen daarom hun abonnement op bij Disney+, meldt EpicStream.

Beperkte content

Een groot nadeel voor Disney+ is dat de streamingdienst niet samenwerkt met bedrijven, maar alleen content van eigen productiehuizen op de dienst zet. Zo zet Disney+ content van Pixar, Marvel, Lucasfilm en Fox op de dienst. Gelukkig produceert Disney zelf ook nog films en zijn er daarvan de laatste twee maanden een paar toegevoegd, zoals Maleficent 2 en Artemis Fowl. Daarnaast zou ook de remake van Mulan eerder naar Disney+ komen. Het is voor de streamingdienst nu belangrijk om de droogte te overbruggen, totdat onder andere de nieuwe Marvel series gelanceerd kunnen worden.