Sony wil met PS5 geen nadruk leggen op prijs maar op waarde

News
dinsdag, 16 juni 2020 om 13:00
ps5 controllerf1592919068
Sony heeft afgelopen week eindelijk de PS5 uit de doeken gedaan en de eerste games aangekondigd, maar er is vanuit het bedrijf met nog geen woord gesproken over de prijs. Volgens CEO Jim Ryan wil Sony ook geen nadruk leggen op de prijs van de PS5.
Al sinds de aankondiging van de PlayStation 5 gaan er geruchten over de launch prijs van de next-gen console. De prijzen die webshops als Amazon en Target online hebben gezet gooien wat dat betreft ook veel olie op het vuur.
Sony zelf blijft alleen stil over de prijs van de PS5. Ten minste, als het gaat om absolute cijfers. Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan heeft namelijk wel al wat uitspraken gedaan over de prijs. Zo gaf hij eerder aan dat de prijs waarschijnlijk hoger zal zijn dan fans verwachten. In een interview met BBC zegt de topman nu dat de waarde van de console een grotere focus heeft voor Sony dan simpelweg de prijs.

Stille strijd tussen Sony en Microsoft

Het lijkt er daarnaast op dat Sony en Microsoft aan het wachten zijn op de bekendmaking van de prijs van de concurrent. Helemaal met de economische recessie ten gevolge van de coronacrisis, zal prijs een belangrijke factor zijn voor spelers. Zo gaat het gerucht dat Microsoft de Xbox Series X 100 dollar onder de prijs van de PS5 gaat zitten, om op die manier een grotere playerbase op te bouwen. Voorlopig blijft het een Mexican standoff tussen de twee techgiganten.
Dit artikel is bijgewerkt op 27 augustus 2020.