Fans boos om einde Fortnite Chapter 2 Seizoen 2

  Gisteravond werd Chapter 2 Seizoen 2 afgesloten in Fortnite. Fans keken lang naar uit naar het speciale evenement, maar voor veel spelers liep de avond uit in een flinke teleurstelling.

  In Fortnite had eigenlijk allang al Chapter 2 Seizoen 3 begonnen moeten zijn, maar ontwikkelaar en uitgever Epic Games heeft het nieuwe seizoen meerdere keren uitgesteld. Nu staat het startschot gepland voor 17 juni, wat betekent dat het oude seizoen officieel moeten worden afgesloten, zoals traditie is.

  Gisteravond stond het afsluitingsevenement gepland, genaamd The Device. Veel fans stonden klaar om het allemaal live mee te maken in Fortnite. Voor velen van hen liep de avond alleen uit op een grote teleurstelling. Rond half 8 ‘s avonds Nederlandse tijd liet de ontwikkelaar weten via Twitter dat de game te vol zat en dat de servers zouden worden gesloten voor andere spelers. De rest zou het evenement moeten volgen via een livestream.

  Miljoenen spelers tegelijkertijd in Fornite

  De keuze van Epic Games om de toegang af te sluiten heeft gezorgd voor veel kritiek binnen de community. Op het moment van de beslissing zaten namelijk 12 miljoen spelers in de game. Een immens aantal, maar tijdens een eerder evenement werd een record verbroken met een groter aantal in-game spelers. Het is voor de servers dus wel mogelijk om zoveel spelers te huisvesten. De livestream van het Fortnite Chapter 2 Seizoen 2 evenement werd vervolgens ook nog eens bekeken door 8 miljoen fans.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.