Gears of War ontwikkelaar werkt aan gloednieuwe IP

News
maandag, 19 juli 2021 om 15:30
gears 5 release is komende herfst 151516f1626693681
The Coalition, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is geweest voor de laatste paar Gears of War games, werkt nu aan een nieuwe IP. Dat blijkt uit de LinkedIn-pagina van één van de medewerkers.
Sinds Black Tusk Studios de nieuwe naam The Coalition heeft gekregen, heeft de ontwikkelaar alleen maar aan Gears of War games gewerkt. Zo is de studio eerst begonnen met Gears of War: Ultimate Edition, maar heeft het sindsdien ook nieuwe vervolgens voor de franchise gemaakt zoals Gears 5 en Gears Tactics.
Eerder dit jaar heeft The Coalition alleen bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan ‘meerdere nieuwe projecten’, waardoor spelers waarschijnlijk wat langer dan gedacht moeten wachten op Gears 6. Nu blijkt dat de ontwikkelaar werkt aan een compleet nieuwe IP. Twitteraar Klobrille heeft namelijk de LinkedIn-pagina gevonden van één van de medewerkers van The Coalition, waarop te lezen is dat hij al zes maanden werkt als Level Designer voor een nieuwe IP.

Nieuwe IP met Unreal Engine 5

Wat de nieuwe IP precies zal zijn, dat is nog niet bekend. Ook is het geen zekerheidje dat het zal gaan om een actievolle shooter, aangezien de ontwikkelaar met Gears Tactics heeft laten zien dat het ook van andere markten thuis is.
Wel zal de nieuwe IP waarschijnlijk een grafisch pareltje zijn. Toen The Coalition namelijk zei aan meerdere projecten te werken, zou het daarbij gaan om titels die gemaakt worden met Unreal Engine 5. De nieuwe engine is vorig jaar door Epic getoond via een tech demo, die veel indruk heeft gemaakt.