Gears of War ontwikkelaar werkt aan 'meerdere nieuwe projecten'

News
dinsdag, 11 mei 2021 om 11:00
gears 5f1573829269
Wie uitkijkt naar een nieuwe Gears of War zal waarschijnlijk even geduld moeten hebben. Ontwikkelaar The Coalition werkt namelijk niet alleen aan Gears 6, maar ook aan meerdere nieuwe projecten.
Bij ontwikkelstudio The Coalition maken ze zich klaar voor next-gen. In een blogpost laat de ontwikkelaar namelijk weten dat ze bezig zijn met het maken van nieuwe projecten met Unreal Engine 5. Tijdens de presentatie van de engine hebben we kunnen zien wat er allemaal mee mogelijk is, maar het zal daardoor ook wat langer duren voordat Gears 6 klaar is. “Overschakelen naar een nieuwe engine is een grote onderneming, dus we willen duidelijk zijn dat we voorlopig geen nieuwe projecten of titels zullen aankondigingen.”
Hoewel er dus geen aankondigingen komen, zijn er momenteel wel meerdere projecten bij The Coalition in ontwikkeling. Zo is het geen geheim dat de studio werkt aan een vervolg op Gears 5, maar in de blogpost laat de ontwikkelaar weten dat er ‘meerdere nieuwe projecten’ worden gemaakt met Unreal Engine 5. In de komende jaren kunnen we dus meerdere games verwachten uit de stal van The Coalition.

Geen zorgen voor Gears 5 spelers

The Coalition geeft dus aan dat we de komende tijd geen nieuwe games van hun kant moeten verwachten, maar dat betekent niet dat de deuren compleet op slot gaan. Naast de transitie naar Unreal Engine 5 wordt er namelijk alsnog gewerkt aan de laatste Gears of War titel. “Gears 5 heeft content onderweg en we zullen nieuwe Operations blijven uitgeven met Operations 7 en 8.”
De Operations zullen elk twee drops krijgen die zorgen voor nieuwe karakters, nieuwe maps en speciale evenementen. Spelers van de actiegame zullen zich voorlopig niet hoeven te vervelen.

Populair Nieuws