Dit is de releasedatum van Call of Duty Black Ops 6

News
zondag, 09 juni 2024 om 19:06
call of duty black ops 6
Xbox heeft er dit jaar een aantal nieuwe franchises bij dankzij de overname van Activision Blizzard. De Xbox Showcase pakte meteen uit met de grootste franchise die Microsoft er daardoor bij heeft: Call of Duty. De releasedatum van Black Ops 6 is uit de doeken gedaan.
Niet elke gaming showcase heeft een sterk begin, maar Xbox heeft dit jaar een begin dat veel spelers vast blij zal maken. De nieuwe Call of Duty is namelijk getoond. Daarbij is nog niet bijzonder veel nieuws onthuld. Het kruit kan natuurlijk niet verschoten worden voor de aansluitende Call of Duty Direct.
Maar Xbox heeft wel de releasedatum van de game alvast onthuld. Black Ops 6 komt uit in de gebruikelijke releaseperiode van eind oktober. Om precies te zijn ligt de nieuwe game vanaf 25 oktober in de winkel.
Xbox-baas Phil Spencer heeft bovendien ook bevestigd dat voordelen voor PlayStation-spelers definitief verleden tijd zijn. Alle spelers krijgen dezelfde content op dezelfde data. Dat geldt niet alleen voor de game zelf, maar ook voor de bètas. In het verleden was er vaak eerst een PlayStation-exclusieve bèta voordat andere platforms in een later weekend ook mee mochten doen.

Call of Duty Black Ops 6 meteen op Game Pass

Het was al eerder bevestigd, maar het is ook nog eens herhaald dat je op Xbox en PC de game eigenlijk niet meer hoeft te kopen als je daar geen zin in hebt. Xbox zorgt al leen aantal jaar dat alle first-party games bij lancering meteen op Game Pass staan. Logischerwijs geldt dast dus ook voor Call of Duty nu de game een first-party Xbox-titel is.
Er wordt, zoals eerder bevestigd was, geen uitzondering gemaakt. Vanaf dag één staat Black Ops 6 op Game Pass. De eerste gameplay is ook getoond in de Xbox Showcase en is hierboven te zien.