Gears of War-bedenker heeft Palworld-achtige game aan Epic voorgelegd

News
maandag, 29 januari 2024 om 9:30
palworldf1705918826
Cliff Bleszinski, de bedenker van de Gears of War games, had naar eigen zeggen ook nog een ander goed plan. Hij zou namelijk een Palworld-achtige game bij Epic hebben voorgelegd.
Sinds vorige week domineert Palworld de gamewereld. De nieuwe titel van Pocketpair is in korte tijd geëxplodeerd, heeft al meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht en is zelfs voorbij Counter-Strike gegaan qua concurrent players op Steam.
Het is nu bijna de vraag waarom niemand anders op het idee is gekomen om Pokémon te combineren met een survival game. Maar volgens Cliff Bleszinski, beter bekend als CliffyB, had iemand anders wel al eerder het idee. Namelijk hijzelf. Dat laat hij weten via X.

“Het succes van Palworld valideert mijn pitch die jaren geleden is afgewezen door Epic. Een middeleeuwse Pokémon met baby draken in plaats van monsters. Het is helaas nergens heen gegaan. Ik wilde het eerst introduceren op mobile.”

Palworld onder de loep

De enorme populariteit van Palworld komt wel met consequenties. De game heeft namelijk de aandacht getrokken van Nintendo en The Pokémon Company. Volgens sommige spelers lijken een aantal Pals wel heel erg op bepaalde Pokémon en zijn er mogelijk zelfs 3D-modellen uit Pokémon Scarlet en Violet gebruikt.
The Pokémon Company heeft nu aangekondigd officieel onderzoek te doen naar Palworld. Als het bedrijf denkt dat er een kans is om een rechtszaak te winnen, dan zal Pocketpair snel een brief van de advocaten krijgen.