'Borderlands-studio Gearbox staat op het punt om verkocht te worden'

News
vrijdag, 01 maart 2024 om 15:30
borderlands 3 gearbox zoekt industry badass 66153f1709294205
Gearbox Software werd in 2021 overgenomen door de Embracer Group, maar het lijkt er nu op dat de Borderlands-studio een andere eigenaar krijgt. De ontwikkelaar zou op het punt staan om verkocht te worden.
Sinds juni is het schip genaamd de Embracer Group flink aan het zinken. Sinds een deal van 2 miljard dollar met de regering van Saoedi-Arabië niet doorging, zit het bedrijf op financieel gebied in zwaar weer. Bovendien is het bedrijf in 2021 op een flinke shopping spree geslagen, met de overname van enorm veel uitgevers, ontwikkelaars en rechten voor franchises.
Eén van de overgenomen studio’s is Gearbox Software, de ontwikkelaar achter de geliefde Borderlands games. Er gaan al langer geruchten dat de Embracer Group de ontwikkelaar wil verkopen, omdat er mogelijk vrij veel geld gevangen kan worden met de verkoop. De studio wordt gezien als het kroonjuweel in de portfolio van de Embracer Group.
Die sale lijkt er nu echt aan te komen. Kotaku heeft namelijk van bronnen gehoord dat Randy Pitchford, de CEO en medeoprichter van Gearbox, een town hall meeting heeft gehouden met het personeel, waarin werd verteld dat er een beslissing is gemaakt betreffende de toekomst van de studio. In maart zouden er meer details bekend worden gemaakt.

Drie opties voor Gearbox

Pitchford heeft eerder aan medewerkers laten weten dat er drie mogelijke opties zijn voor de toekomst van Gearbox Software: blijven bij de Embracer Group, verkocht worden aan een andere eigenaar of een buyout organiseren en onafhankelijk verder gaan. Volgens de bronnen van Kotaku is ervoor gekozen om een nieuwe eigenaar te zoeken.
Gearbox Software is niet de enige studio die wordt verkocht. Volgens Bloomberg is Saber Interactive namelijk voor 500 miljoen dollar overgenomen door particuliere investeerders.

Populair Nieuws