Geanimeerde band Gorillaz krijgt eigen Netflix film

News
vrijdag, 26 november 2021 om 18:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Damon Albarn, oprichter en zanger van de Gorillaz, heeft bevestigd dat de geanimeerde band zijn eigen film krijgt op Netflix.
Damon Albarn, bedenker van Gorillaz, heeft tijdens een interview met Apple Music bevestigd dat er een film wordt gemaakt over de geanimeerde band voor Netflix. De film wordt op dit moment geschreven.
In oktober 2020 had de band al een contract getekend met Netflix. Volgens Albarn wordt het een abstracte geanimeerde film. De band heeft zelf al veel ervaring met geanimeerde video's, zoals videoclips voor nummers van Gorillaz. Een volledige animatiefilm maken is alleen wel van een heel andere orde en ook een stuk duurder. Albarn heeft nog geen details bekendgemaakt rond om het project, Netflix moet de film zelf nog aankondigen.
Gorillaz is een geanimeerde band die is opgericht in 1998, de bandleden bestaan uit 2-D, Murdoc, Russel en Noodle. De albums worden ingezongen door Damon Albarn, Phil Cornwell, Remi Kabaka Jr. en verschillende gastartiesten. De muziek van de band is in veel grote films gebruikt, waaronder How to Lose a Guy in 10 Days en Trolls. Daarnaast heeft de band ook een nummer in GTA V.

Niet het eerste Gorillaz-project

Dit is niet de eerste keer dat Gorillaz een film of TV-project krijgt. Zo werd in 2017 aangekondigd door Jamie Hewlett, medeoprichter van de band, dat er een geanimeerde serie van Gorillaz in de maak was, die waarschijnlijk is geannuleerd. Hewlett vertelde dat er samen werd gewerkt met filmstudio Dreamworks, maar dat het project niet door ging omdat het 'te duister was om een paar honderd miljoen dollar voor te gebruiken.'

Populair Nieuws