Nieuwe Gorillaz track opgenomen in GTA V

News
maandag, 09 november 2020 om 9:30
gta v logo ps5f1591908529
De band Gorillaz heeft een nieuw nummer gelanceerd genaamd The Valley of the Pagans. De release van het nummer is op zichzelf niet opmerkelijk, maar de clip wel. Dit is namelijk helemaal in GTA V opgenomen.
Gorillaz brengt de laatste tijd veel losse nummers uit, die onderdeel uitmaken van het album song Machine. Elke track is een samenwerking met een nieuwe artiest. De nieuwe track van het album heet The Valley of the Pagans, waarin samengewerkt wordt met Beck. Op zich is dit niet opmerkelijk, maar de clip van de song is dat wel. De hele clip is namelijk opgenomen als een ritje in de wereld van GTA V. De bandleden, weergegeven als hun getekende alter-ego's, rijden in een auto door Los Santos, terwijl ze op de mobiele telefoon een gesprek voeren met Beck.
Check hieronder de clip:

Gorillaz doet vaker games aan

De band doet met Valley of the Pagans niet voor het eerst een game aan. Eerder al kwam er een nummer uit genaamd Pac-Man. Deze song ging niet specifiek over de game met de gele veelvraat, maar bevatte wel geluiden uit die game.
De laatste tijd verschijnt er vanuit Gorillaz regelmatig een samenwerking met andere artiesten. Zo werkte de band al samen met Elton John, Robert Smith van The Cure en meer artiesten. Dit levert leuke resultaten op waarin muziekgenres soms door elkaar heen lopen.