CD Projekt RED staat niet open voor een overname

News
vrijdag, 26 november 2021 om 17:30
cyberpunk 2077f1665048605
Adam Kiciński, de president van CD Projekt RED zegt dat het bedrijf niet van plan is overgenomen te worden door een grotere studio of uitgever. Dit heeft hij gezegd in een interview met een Poolse financiële krant.
CD Projekt zal niet snel in de handen vallen van een grotere publisher volgens Adam Kiciński, de president van het bedrijf. CD Projekt is bekend van de The Witcher games en Cyberpunk 2077. Het bedrijf wil onafhankelijk blijven, maar koopt zelf wel kleine studio's op om het eigen team te versterken. Hiermee lijkt het bedrijf er dus voor te kiezen om zelf juist te gaan groeien.

CD Projekt beschermd tegen overname

Het is niet vreemd dat grote bedrijven kleinere studio's overnemen. Je hebt bijvoorbeeld EA en Ubisoft die veel studio's kopen, maar ook Microsoft en Sony investeren in studio's om bijvoorbeeld exclusives te maken. CD Projekt wil niet overgenomen worden. Het bedrijf zegt ook dat het beschermd is tegen agressieve investeerders die via aandelen het bedrijf mogelijk zouden kunnen kopen.

De reden dat er gesproken wordt over een overname van het bedrijf, komt wegens de slechte start van de game Cyberpunk 2077. Na de release bleek namelijk dat er een hele hoop bugs in de game zaten, waarna veel spelers een refund eisten.
Dit zou het bedrijf in de problemen hebben gebracht, maar deze bugs zijn nu opgelost en de afgelopen dagen wordt de game overspoeld met positieve reviews. Cyberpunk 2077 kan dus zeker nog een succes worden voor de developer.

Populair Nieuws