gamescom congress stelt grote vragen over games

News
donderdag, 27 juni 2024 om 13:00
We zijn geneigd om games vooral te zien als entertainment, maar ze zijn ook een onderdeel van onze cultuur. Dat aspect van games wordt ook tijdens gamescom uitgelicht. Het gamescom congress stelt een aantal grote vragen over games.
De meeste mensen spelen games voor ontspanning, maar als kunstvorm en onderdeel van de cultuur zijn ze ook heel interessant. Die kant van games wordt ook al jaren uitlicht op gamescom in de vorm van het gamescom congress. Dit jaar wordt de zestiende edititie gehouden, met een aantal actuele thema’s.
De belangrijkste thema’s van deze editie van het gamescom congress zijn democratie en AI. Er worden antwoorden gezocht op een aantal grote vragen, zoals hoe games kunnen bijdragen aan democartisch discours en hoe fake news en haatzaaien tegengegaan kunnen worden met behulp van AI. Sprekers op het congres komen ook van buiten de game-industrie, dus er zijn veel perspectieven te horen.
Er zijn nog meer onderwerpen op het gamescom congress, die zijn onderverdeeld in bepaalde categorieën. Er wordt gesproken over wetenschap en educatie, economie en innovatie en maatschappij en cultuur. Het volledige programma moet nog bekendgemaakt worden, maar als het goed is duurt het niet lang meer voor dat gebeurt.

gamescom congress tickets nu beschikbaar

Het gamescom congress lijkt niet open voor al het publiek van de beurs en bovendien moet je een apart ticket hebben. Wie als professional naar gamescom gaat kan nu een ticket kopen. Docenten en studenten die het gamescom congress willen bezoeken krijgen flinke korting.
Deze editie van het gamescom congress wordt gehouden op een nieuwe plek. Het is één van de eerste evenementen die gehouden wordt in Confex, een nieuw conferentiecentrum bij Koelnmesse. Op de locatie waar gamescom congress voorheen werd gehouden was geen ruimte meer voor groei en bovendien ligt Confex dichterbij de rest van gamescom.

Populair Nieuws