gamescom mist opnieuw een grote naam dit jaar

News
donderdag, 20 juni 2024 om 11:00
Over twee maanden kunnen gamers weer aan de slag met veel nieuwe games op gamescom. Maar er is wel weer een grote afwezige op de beurs.
Een paar weken geleden kwam Sony eindelijk weer met een State of Play, om te laten zien wat PlayStation 5-eigenaren nog kunnen verwachten in 2024. Zo is tijdens de showcase onder andere Concord eindelijk uit de doeken gedaan en heeft de uitgever Astro Bot aangekondigd. Ook zal de Silent Hill 2 remake exclusief dit jaar verschijnen voor de PS5.
Bezoekers van gamescom kunnen alleen niet met de nieuwe games aan de slag gaan op de beursvloer. Sterker nog, we hoeven ook geen nieuwe aankondiging van Sony te verwachten op de jaarlijkse beurs.
Aan de Duitse publicatie Games Wirtschaft heeft het bedrijf namelijk laten weten dit jaar niet aanwezig te zijn op gamescom. Dat is nu al meerdere jaren op rij het geval. De laatste keer dat er een PlayStation-aanwezigheid was op gamescom was in 2019, nog voor de coronapandemie.

Welke uitgevers komen wel naar gamescom?

Ondanks dat de gamescom over twee maanden van start gaat - de beurs is van 21 tot en met 25 augustus - is er nog geen volledige lijst uitgebracht van alle standhouders op de beurs. In ieder geval is ook Nintendo niet aanwezig. Normaal is Microsoft wel een trouwe bezoeker, want geen verkeerd idee zal zijn met de propvolle line-up van de uitgever dit najaar.
Net zoals andere jaren zal gamescom worden geopend met Opening Night Live, een showcase die wordt georganiseerd door Geoff Keighley. Die show vindt plaats in de avond van 20 augustus en zal waarschijnlijk weer vol zitten met nieuwe trailers en demo’s van games die er dit jaar aan zitten te komen.
Als je de beurs in Keulen wil bezoeken, dan kan je hier tickets aanschaffen voor gamescom.

Populair Nieuws

Laatste Reacties