Apple laat je nu ook de nieuwe Mac zelf repareren

News
woensdag, 21 december 2022 om 15:30
Het self-service repair program van Apple is verder uitgebreidt met een aantal nieuwe producten. Zo laat het techbedrijf je nu ook de nieuwe Mac repareren.
Klanten van Apple hebben er lang om moeten zeuren, maar in steeds meer landen lanceert het bedrijf het zogeheten self-service repair program - waaronder acht Europese landen sinds begin december. Het programma stelt klanten in staat om vervallende onderdelen van Apple te kopen, zodat ze zelf hun product kunnen repareren.
Voorheen moest je het complete product opsturen naar Apple en was je vaak veel geld kwijt, zelfs als je precies wist wat het probleem was en je het ook zelf kon oplossen.
Het self-service repair program is nu ook uitgebreid door Apple met meer producten. Six Colors is het opgevallen dat er nu onderdelen te bestellen zijn voor de iMac, Mac Mini, Mac Studio en de Mac Studio Display. Die producten werden eerder dit jaar gelanceerd door het techbedrijf. Vooralsnog zijn de onderdelen voor de nieuwe producten alleen te bestellen in de Verenigde Staten, ondanks de uitbreiding naar Europa.

Dure onderdelen

Ondanks dat je de producten nu zelf kan repareren in bepaalde landen, ben je niet meteen goedkoop uit als één van de apparaten het begeeft. Met name de onderdelen voor de Mac Studio Display zijn erg prijzig.
Zo kost een nieuw nano-texture glass display voor de monitor maar liefst 967,12 dollar. Wanneer je het oude scherm inlevert krijg je 88 dollar terug, maar dan zit je nog steeds met 879,12 dollar aan kosten. Ook is het niet mogelijk om een glossy scherm te bestellen als je een matte scherm had en vice versa.

Populair Nieuws