Game Pass Ultimate krijgt grote rol bij de Xbox Series S

  Een aantal mensen geeft aan dat ze bij de aanschaf van een nieuwe Xbox controller een Xbox Game Pass Ultimate mee hebben gekregen voor de Xbox Series S. Opvallend genoeg is deze console van Microsoft nog niet eens aangekondigd. De console komt wel al maanden in de geruchten terug en nu lijkt het bestaan dan ook compleet gelekt te zijn.

  Belangrijk detail is dat de Series S officieel nog niet is aangekondigd. De geruchten gingen al langer maar de console wordt nu dus ook op de verpakking van de Xbox Game Pass benoemd. De Series S zal volgens geruchten geen diskdrive bevatten en daarmee het goedkopere broertje van de Series X worden.

  Xbox Game Pass, de troef van Microsoft

  Xbox Game Pass bestond bij de huidige Xbox natuurlijk ook al: voor een x bedrag per maand of jaar kan je ruim honderd games geselecteerde games spelen Die selectie werd van tijd tot tijd vernieuwd. Bij de gelekte spelcomputer van Microsoft lijkt dit dus nog meer naar de voorgrond te komen, om zich zo te kunnen onderscheiden van de PS5 van Sony, die ongeveer gelijktijdig op de markt komt.

  Voorbeelden van Games die beschikbaar zijn via Xbox Game Pass Ultimate zijn Resident Evil 7 Biohazard, Touhou Luna Nights, The Jackbox Party Pack 4, Drake Hollow en Wasteland 3. Ook krijgt Game Pass Ultimate vanaf 15 september cloud gaming voor Android via xCloud. Leden kunnen dan de vele games naar Android-apparaten streamen zonder extra te betalen. Op de E3 2019 introduceerde Microsoft de Game Pass Ultimate, als opvolger van alle losse abonnementen die daarvoor werden, als een soort all-in-een pakket.

  Microsoft gaat de strijd weer aan met Sony

  Met de Series X gaat Microsoft eind dit jaar dus weer de strijd aan met concurrent Sony die vermoedelijk gelijktijdig de Playstation 5 op de markt brengt. Microsoft hoopt zich naast Game Pass Ultimate ook te onderscheiden met gratis online multiplayer, uitbreidbaar geheugen met een speciale SSD en Smart Delivery waardoor verder kunt waar je was in je game, die je speelde op de Xbox One.

  Sony probeert zich op haar beurt te onderscheiden met exclusieve games, haar eigen VR-headset en verwisselbare covers waarmee je je eigen draai aan het gamen kunt geven.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.