Grootste gamebeurs ter wereld komt terug in 2021

News
donderdag, 03 september 2020 om 18:00
gamescom drukte 137603
Er zijn plannen in de maak voor een terugkeer van gamescom in Keulen in 2021. De grootste gamebeurs ter wereld vindt sinds 2009 plaatst in de Duitse stad en trok voorjaar ruim 370.000 bezoekers. Door alle coronamaatregelen kon dit beurs dit jaar niet door gaan. Dit jaar was er als alternatief wel een online variant.
Hoewel het nog moeilijk is nu een harde beslissing te maken, met alle onzekerheid over corona, lijkt het erop dat er voor volgende jaar wordt gekozen voor een combinatie van beide. Zo lijkt de organisatie te kiezen om in 2021 een livestream te houden, maar ook een fysieke gamescom in Keulen, wellicht in een aangepaste vorm.
Zo vertelt Felix Falk, directeur van de Duitse Games Industry Assocation tegen Eurogamer: De buitengewone omstandigheden maakten gamescom 2020 buitengewoon uitdagend, maar vooral spannend"
De organisatoren van de E3 in Los Angeles lijken het op een soortgelijke manier volgend jaar voort te willen zetten. Dit ondanks het feit dat aan de Amerikaanse westkust dit jaar nog werd besloten het evenement niet online voort te zetten.

Vooruitzicht volgende zomer

Tijdens de Keulse gamebeurs vind je ruim duizend stands, verdeeld over meer dan 140.000 vierkante meter. Je vind er onder andere grotere namen als: Konami, Campon, Square Enix, Bandai Namco, Blizzards, Electronic Arts, Ubisoft en Bethesda. De grote drie fabrikanten; Nintendo, Sony en Microsoft zijn vrijwel altijd ook aanwezig aanwezig met de nieuwste spelcomputers en games.
Liefhebbers kunnen 25 tot en met 29 augustus 2021 alvast in het agenda omcirkelen, dan vindt zowel de online, als de fysieke gamescom in Keulen plaats.