Xbox Game Pass Ultimate wordt nu nog beter

News
vrijdag, 17 juli 2020 om 10:30
xbox game passf1617130472
Xbox Game Pass Ultimate gaat nog beter worden. xCloud gaat namelijk aan de service toegevoegd worden wanneer de service officieel lanceert. Dit zal per september zijn.
Met de gratis toevoeging van xCloud in Xbox Game Pass hebben gebruikers de mogelijkheid om zonder extra kosten gebruik te maken van de streamingdienst van Microsoft. Hierdoor kun je je Xbox-games ook op je telefoon of tablet spelen mits je een stabiele verbinding hebt.
Hoofd van Xbox, Phil Spencer, kondigde in een blogpost aan dat Xbox Game Pass Ultimate-leden bij de lancering van xCloud in september direct toegang hebben tot een bibliotheek van meer dan 100 games die zowel op console, telefoon en tablet gespeeld kunnen worden. Ook Halo Infinite zal vanaf de lancering inbegrepen zijn.
Een van de features van xCloud is de mogelijkheid om via cross-save gewoon verder te gaan waar je gebleven bent. In theorie kun je dus als je je Xbox Series X uitzet, verder waar je gebleven bent met de game op je mobiel.
Toch zijn er nog wel een aantal haken en ogen betreffende de toevoeging van xCloud aan Xbox Game Pass Ultimate. Zo is het nog onduidelijk of de functie naar Nederland komt. Microsoft stelt dat de functionaliteit in "geselecteerde landen" beschikbaar zal zijn. Welke landen dit zijn, is nog onduidelijk.